PREDAVAČI

Slađana ADAMOVIĆ ILIĆ - ekspert za komunikacije

Slađana ADAMOVIĆ ILIĆ - ekspert za komunikacije

Osnivač MEDIA SKILLS

Osnivač i direktorka firme za lobiranje, PR, televizijsku I video produkciju, i edukaciju "Media Skills". Licencirani lobista, ekspert za medijski nastup i kriznu komunikaciju, producent, nekadašnji TV voditelj i novinar u Informativnom programu nacionalnih televizija BK, Avala i B92. Ima dvanaestogodišnje televizijsko iskustvo na tim nacionalnim emiterima.najviše kao voditelj vesti, ali I kao urednik spoljno-političke emisije “24/7” I emisije o investicijama I privredi “Ekonomski fokus”. Snimala je intervjue sa predstavnicima Evropske unije, Saveta Evrope, Ujedinjenih nacija, ministrima Vlade Republike Srbije, ambasadorima, političarima, ekonomistima i drugim značajnim ličnostima. Kao ekspert za komunikacije obučavala je za nastup u medijima ministra, državne sekretare i pomoćnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; interne revizore na projektu koji je finansiralo Ministarstvo ekonomije Švajcarske u saradnji sa Ministartsvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Srbije; menadžment japanske korporacije „Yazaki“; održala je brojna predavanja o nastupu u medijima za direktore, vlasnike I menadžment velikog broja domaćih I stranih firmi. Producirala je tri promotivna filma na transnacionalnom projektu EU „Learning by Doing“, u kom je učestvovalo 14 država EU. Član je Društva lobista Srbije, gde je 2011. godine bila i savetnik za odnose s javnošću. Postaje registrovani lobista Republike Srbije 2020. godine. Magistarske studije završava u Sloveniji na Fakultetu za primenjene poslovne I društvene studije u Mariboru. Magistarski rad piše na temu “Uloga medija u savremenim lobističkim procesima. Diplomirala je na Fakultetu za menadžment u sportu u Beogradu, ali se tim poslom nikada nije bavila. Završila je dvogodišnje BBC specijalističke studije TV novinarstva u Novom Sadu 2003.godine u Novosadskoj novinarskoj školi, zatim u Sloveniji specijalizovanu internacionalnu obuku o multikulturalnoj komunikaciji. Govori engleski jezik.

Prof.dr Radovan KNEŽEVIĆ

Prof.dr Radovan KNEŽEVIĆ

Profesor dikcije na FDU

Redovni je profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom dugogodišnje karijere obučavao je za javni nastup i držao časove dikcije mnogim voditeljima nacionalnih televizija, najuticajnijim političarima, glumcima. Govorno je obradio nekoliko stotina predstava u svim srpskim pozorištima. Posebno je značajan njegov doprinos u negovanju kulture govora i brojnih seminara za nastavnike srpskog jezika širom zemlje. Profesor Knežević važi za vrsnog ponavaoca srpskog jezika i pravilnog akcentovanja.

Vesna DAMJANIĆ

Vesna DAMJANIĆ

Urednik, novinar, voditelj RTS ( gostujući predavač)

Izveštava o ekonomiji za Drugi Dnevnik, vodi i uređuje jutarnji dnevnik i nedeljnu ekonomsku emisiju "Oko ekonomije". Na RTS-u je počela da radi 2007., nakon što je pet godina provela na TV B92. U svojoj karijeri uradila je više od stotinu živih emisija i intervjua sa kreatorima ekonomskih I političkih tokova u Srbiji, ali i sa poznatim svetskim ekonomistima i zvaničnicima. Dobitnica je više nagrada privrednih udruženja zbog ličnog doprinosa u informisanju i edukaciji građana Srbije. Osim toga, ima sertifikat i licencu za medija trenera i za posljednjih sedam godina održala je veliki broj treninga za javne nastupe i predavanja za novinare i menadžere. Takođe, za poslednjih sedam godina radila je kao moderator na više desetina panela na različite teme, uglavnom iz ekonomske sfere. Nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Vesna je završila Specijalističke studije novinarstva u elektronskim medijima. Pohađala je i trening u Londonu o TV izveštavanju i medijskim prezentacijama u organizaciji BBC, IREX, novinske agencije Rojters i Akademije "Dojče Vele'' u Berlinu. Govori i piše engleski, a ima osnovno znanje francuskog.

Prof. dr Miomir PETROVIĆ

Prof. dr Miomir PETROVIĆ

Profesor dramaturgije

Diplomirao je na odseku za Dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (sa prosečnom ocenom 10, gde je magistrirao na odseku za Teatrologiju, a potom doktorirao na odseku za Interdisciplinarne studije. Bio je pozorišni kritičar lista "LUDUS", moderator Okruglih stolova kritike Sterijinog pozorja, glavni dramaturg pozorišta "Atelje 212", zamenik direktora drame i dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu. Adaptirao je više tekstova domaćih i stranih dramskih pisaca, kao dramaturg ili zamenik direktora drame učestvovao u produkciji preko trideset pozorišnih predstava. Predavač na "Akademiji umetnosti BK" u Beogradu i vanredni profesor na predmetima "Kreativno pisanje, čitanje i interpretacija" i "Teorija žanrova" na osnovnim i "Interdisciplinarnost u savremenoj umetnosti i medijima" na doktorskim studijama Fakulteta za kulturu i medije Džon Nezbit. Objavio je pet drama i sedamnaest romana. Član je Udruženja književnika Srbije, predsedništva Saveza dramskih umetnika Srbije , Jugoslovenskog komiteta panbalkanskog kulturološkog udruženja (Rigina Karta) Atina, Grčka (2000-2003), član Udruženja dramskih umetnika Srbije. Dobitnik je "Oktobarske nagrade" grada Beograda za knjigu drama "Argivski incident".

Nikola MIRČIĆ - Švajcarski trening centar

Nikola MIRČIĆ - Švajcarski trening centar "Gustav Keser"

Švajcarski trening centar

Profesionalna karijera, započeta 1993. godine, dobrim delom je vezana za rad sa ljudima i prenos znanja. Bio je jedan od zvaničnih trenera za Majkrosoft tehnologije nakon čega je i počeo da radi za tu najveću svestku kompaniju. Tokom devet godina rada vodio je segment prodaje, a iskustvo poslovanja u Srbiji i regionu je dopunjeno i različitim zadacima koji su u dužim vremenskim intervalima obuhvatali aktivnosti na Malti, u Ukrajini i Kazahstanu. U periodu od 2005. do 2008. bio je glavni organizator najveće IT konferencije u regionu – "Microsoft Sinergija", gde se tokom četiri dana okupilo nekoliko hiljada ljudi iz te oblasti. Nakon izlaska iz korporativnog sveta ponovo se posvetio treninzima, ovaj put u oblasti komunikacijskih veština. Sa franšizom švajcarske kompanije "Gustav Keser" uspeo je da pokrene neke od vodećih firmi u regionu i usmeri ih ka boljem korišćenju internih potencijala u oblasti komunikacije sa tržištem. Pored velikih svetskih IT kompanija, kao što su Majkrosoft, Hjulit Pakard i CISCO, mnoge druge firme (crnogorski Telekom, Goodyear, AIK Banka, Banca Intesa, Asseco SEE, Stada IT Solutions, Knauf Insulation…) pronašli su u Nikoli pravog partnera za razvoj veština komunikacije. Magistrirao je Global Human Resources Management na Univerzitetu u Liverpulu. Kompanija "Gustav Keser" i Nikola Mirčić kao predavač partneri su Olimpijskog komiteta Srbije.

Prof. Danilo PAŠKVAN

Prof. Danilo PAŠKVAN

Reditelj

Danilo Paškvan je profesor na Akadamiji umetnosti u Beogradu. Ima petnaestogodišnje iskustvo predavača iz oblasti opšte medijske pismenosti, televizijske i multimedijalne režije. Postdiplomske studije pohađao je na Fakultetu političkih nauka (komunikologija) i Filološkom fakultetu (studije kulture) u Beogradu. Danilo Paškvan je kao reditelj angažovan na projektima televizija RTS, Studio B, Balkanmedia, zatim Beogradskog univerziteta, Ministarstva odbrane, Vojne akademije, Ministarstva građevinarstva, US AID, Nacionalnog demokratskog instituta, Srpske pravoslavne crkve i dr. Govori engleski jezik, a služi se japanskim, nemačkim i hebrejskim.

Aleksandar STOJANOVIĆ

Aleksandar STOJANOVIĆ

Sportski urednik, voditelj i novinar RTS

Aleksandar Stojanović je predavač na Obukama za javni nastup namenjenim sportistima i sportskim funkcionerima u agenciji MEDIA SKILLS. Radio je na BK TV, TVB92, a trenutno je zaposlen na RTS kao sportski urednik, voditelj Vesti i novinar. Izveštava povremeno i za CNN, Gardijan, Rekord, 4-4-2. Tokom dugogodišnje karijere uradio je mnogo intervjua, a među najznačajnijima su sa Novakom Đokovićem, Žozeom Murinjom, Šakil O Nilom, Igorom Milanovićem i Vladimirom Vujasinovićem. Izveštavao je sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2002., 2006., 2010., i 2014., zatim sa Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu 2008. i 2012. godine i na svim Ligama šampiona od 2006. do danas. Bio je reporter na Laureus nagradi kad je Novak Đoković proglašen sportistom godine u svetu. Vodio je dočeke Milorada Čavića, Novaka Đokovića, Vaterpolo reprezentacije Srbije i drugih, ispred Skupštine grada Beograda. Pomagao je u delu scenarija za film “Kengur”. Ima 22 000 pratilaca na Tviteru.

Saša MILOJKOVIĆ

Saša MILOJKOVIĆ

Modni kreator i stilista

Dizajner visoke mode koji je posle Pete beogradske gimnazije studirao u Firenci na Akademiji mode. Radio je revije visoke mode kako u zemlji, tako i u Italiji, Nemačkoj, Rusiji i to preko 50 kolekcija. U dugogodišnjoj karijeri kreirao je kostime za pozorište i film. Budući da radi unikatne kreacije visoke mode, njegove modele nose ličnosti iz sveta diplomatije, politike, pozorišta, filma, poslovnog miljea. Prvi je koji je u nekadašnjoj Jugoslaviji uveo stajling modne fotografije. Osim modnih kolekcija radio je i za „Beogradsko dramsko pozorište“ i „Atelje 212“. Savetnik je brojnih časopisa za modu i enterijer. Kao veliki borac za poštovanje modnog bontona već decenijama neguje stil gde su žene dame, a muškarci gospoda. Smatraju ga našim najboljim kreatorom u regionu. Tečno govori ruski, italijanski, engleski i nemački jezik, a služi se francuskim i španskim. Živi i radi na relaciji Beograd - Moskva.

Media Skills predavači su univerzitetski profesori, modni stilisti, i urednici, novinari, voditelji koji su izveštavali i radili za najveće svetske i domeće medije: CNN, FOX, BBC, AL Džazira, Gardijan, Dojče Vele, RTS, B92, PRVA, Avala, BKTV....

MEDIA SKILLS


Edukacija, produkcija i konsalting
Hotel Hyatt Regency
ulica Milentija Popovića 5
11070 Beograd,Srbija
E-mail: office@mediaskills.rs
www.mediaskills.rs
Broj računa: 160-440390-46
PIB: 108891456