PREDAVAČI

Slađana ADAMOVIĆ ILIĆ - ekspert za komunikacije

Slađana ADAMOVIĆ ILIĆ - ekspert za komunikacije

Osnivač MEDIA SKILLS

Ima dvanaestogodišnju karijeru televizijskog urednika, novinara i voditelja u Informativnom programu. Radila je na nacionalnim televizijama BK i Avala, na kojoj je bila je jedan od glavnih voditelja Vesti, novinar Informativne redakcije i urednik spoljno-političke emisije. Najviše iskustva ima pred televizijskim kamerama, u direktnom emitovanju programa. Tokom šestogodišnjeg rada na toj televiziji radila je intervjue sa predstavnicima Evropske unije, Saveta Evrope, Ujedinjenih nacija, ministrima Vlade Republike Srbije, ambasadorima, političarima, ekonomistima, profesorima, analitičarima, predstavnicima vladinih i nevladinih organizacija i drugim značajnim ličnostima. Bila je voditelj brojnih zvaničnih događaja u organizaciji Skupštine Srbije, Ministarstva ekonomije, SIEPA, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i dr. Član je Udruženja novinara Srbije. U Društvu lobista Srbije je 2011. godine bila savetnik za odnose sa javnošću. Media Skills je osnovala 2015. godine sa idejom da napravi jedisntvene obuke za javni nastup. Organizovala je nekoliko uspešnih seminara iz oblasti komunikacija za domaće i strane kompanije. Obučavala je poslovne ljude i političare za javni nastup, a jedan od poslednjih projekata je radila za Ministarstvo ekonomije Švajcarske. Diplomirala je na Fakultetu za menadžment u sportu. Završila je Specijalističke studije TV novinarstva u saradnji sa BBC.

Prof.dr Radovan KNEŽEVIĆ

Prof.dr Radovan KNEŽEVIĆ

Profesor dikcije na FDU

Redovni je profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom dugogodišnje karijere obučavao je za javni nastup i držao časove dikcije mnogim voditeljima nacionalnih televizija, najuticajnijim političarima, glumcima. Govorno je obradio nekoliko stotina predstava u svim srpskim pozorištima. Posebno je značajan njegov doprinos u negovanju kulture govora i brojnih seminara za nastavnike srpskog jezika širom zemlje. Profesor Knežević važi za vrsnog ponavaoca srpskog jezika i pravilnog akcentovanja.

Vesna DAMJANIĆ

Vesna DAMJANIĆ

Urednik, novinar, voditelj RTS ( gostujući predavač)

Izveštava o ekonomiji za Drugi Dnevnik, vodi i uređuje jutarnji dnevnik i nedeljnu ekonomsku emisiju "Oko ekonomije". Na RTS-u je počela da radi 2007., nakon što je pet godina provela na TV B92. U svojoj karijeri uradila je više od stotinu živih emisija i intervjua sa kreatorima ekonomskih I političkih tokova u Srbiji, ali i sa poznatim svetskim ekonomistima i zvaničnicima. Dobitnica je više nagrada privrednih udruženja zbog ličnog doprinosa u informisanju i edukaciji građana Srbije. Osim toga, ima sertifikat i licencu za medija trenera i za posljednjih sedam godina održala je veliki broj treninga za javne nastupe i predavanja za novinare i menadžere. Takođe, za poslednjih sedam godina radila je kao moderator na više desetina panela na različite teme, uglavnom iz ekonomske sfere. Nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Vesna je završila Specijalističke studije novinarstva u elektronskim medijima. Pohađala je i trening u Londonu o TV izveštavanju i medijskim prezentacijama u organizaciji BBC, IREX, novinske agencije Rojters i Akademije "Dojče Vele'' u Berlinu. Govori i piše engleski, a ima osnovno znanje francuskog.

Prof. dr Miomir PETROVIĆ

Prof. dr Miomir PETROVIĆ

Profesor dramaturgije

Diplomirao je na odseku za Dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (sa prosečnom ocenom 10, gde je magistrirao na odseku za Teatrologiju, a potom doktorirao na odseku za Interdisciplinarne studije. Bio je pozorišni kritičar lista "LUDUS", moderator Okruglih stolova kritike Sterijinog pozorja, glavni dramaturg pozorišta "Atelje 212", zamenik direktora drame i dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu. Adaptirao je više tekstova domaćih i stranih dramskih pisaca, kao dramaturg ili zamenik direktora drame učestvovao u produkciji preko trideset pozorišnih predstava. Predavač na "Akademiji umetnosti BK" u Beogradu i vanredni profesor na predmetima "Kreativno pisanje, čitanje i interpretacija" i "Teorija žanrova" na osnovnim i "Interdisciplinarnost u savremenoj umetnosti i medijima" na doktorskim studijama Fakulteta za kulturu i medije Džon Nezbit. Objavio je pet drama i sedamnaest romana. Član je Udruženja književnika Srbije, predsedništva Saveza dramskih umetnika Srbije , Jugoslovenskog komiteta panbalkanskog kulturološkog udruženja (Rigina Karta) Atina, Grčka (2000-2003), član Udruženja dramskih umetnika Srbije. Dobitnik je "Oktobarske nagrade" grada Beograda za knjigu drama "Argivski incident".

Nikola MIRČIĆ - Švajcarski trening centar

Nikola MIRČIĆ - Švajcarski trening centar "Gustav Keser"

Švajcarski trening centar

Profesionalna karijera, započeta 1993. godine, dobrim delom je vezana za rad sa ljudima i prenos znanja. Bio je jedan od zvaničnih trenera za Majkrosoft tehnologije nakon čega je i počeo da radi za tu najveću svestku kompaniju. Tokom devet godina rada vodio je segment prodaje, a iskustvo poslovanja u Srbiji i regionu je dopunjeno i različitim zadacima koji su u dužim vremenskim intervalima obuhvatali aktivnosti na Malti, u Ukrajini i Kazahstanu. U periodu od 2005. do 2008. bio je glavni organizator najveće IT konferencije u regionu – "Microsoft Sinergija", gde se tokom četiri dana okupilo nekoliko hiljada ljudi iz te oblasti. Nakon izlaska iz korporativnog sveta ponovo se posvetio treninzima, ovaj put u oblasti komunikacijskih veština. Sa franšizom švajcarske kompanije "Gustav Keser" uspeo je da pokrene neke od vodećih firmi u regionu i usmeri ih ka boljem korišćenju internih potencijala u oblasti komunikacije sa tržištem. Pored velikih svetskih IT kompanija, kao što su Majkrosoft, Hjulit Pakard i CISCO, mnoge druge firme (crnogorski Telekom, Goodyear, AIK Banka, Banca Intesa, Asseco SEE, Stada IT Solutions, Knauf Insulation…) pronašli su u Nikoli pravog partnera za razvoj veština komunikacije. Magistrirao je Global Human Resources Management na Univerzitetu u Liverpulu. Kompanija "Gustav Keser" i Nikola Mirčić kao predavač partneri su Olimpijskog komiteta Srbije.

Prof. Danilo PAŠKVAN

Prof. Danilo PAŠKVAN

Reditelj

Danilo Paškvan je profesor na Akadamiji umetnosti u Beogradu. Ima petnaestogodišnje iskustvo predavača iz oblasti opšte medijske pismenosti, televizijske i multimedijalne režije. Postdiplomske studije pohađao je na Fakultetu političkih nauka (komunikologija) i Filološkom fakultetu (studije kulture) u Beogradu. Danilo Paškvan je kao reditelj angažovan na projektima televizija RTS, Studio B, Balkanmedia, zatim Beogradskog univerziteta, Ministarstva odbrane, Vojne akademije, Ministarstva građevinarstva, US AID, Nacionalnog demokratskog instituta, Srpske pravoslavne crkve i dr. Govori engleski jezik, a služi se japanskim, nemačkim i hebrejskim.

Irena POPOVIĆ JARČOV

Irena POPOVIĆ JARČOV

Novinar, voditelj, producent, urednik

Već 22 godine radi u medijima. Karijeru je započela na Studiju B 1993. godine, a nastavila na BK televiziji, gde je ostala do samog kraja emitovanja programa tog nacionalnog emitera 2006. godine. Pamtimo je kao osobu koja je sa Srđanom Đurićem otvorila BK televiziju kao prvi prezenter čuvene informativne emisije "Telefakt" 1995.godine. Bila je jedan od tvoraca i voditelj jednog od najpopularnijih kvizova kod nas "Zlatna žica", emisije "Ukrštene reči" i veoma gledanog jutarnjeg programa "Budilnik". Od 2006. godine karijeru nastavlja na FOX televiziji, a kasnije na TV Prva, gde je uređivala i vodila emisiju "Tačno 1". Radila je na dva projekta Evropske unije kao stručnjak za komunikacije. Projekte su sprovodili IOM – Međunarodna organizacija za migracije i Danski savet za izbeglice. Obučavala je zvaničnike Ministarstva rada i Komesarijata za izbeglice za javni nastup. Veliko iskustvo stečeno u studiju, na terenu u živim uključenjima, kao i u kreiranju priloga i dokumentarnih filmova i danas prenosi na mnoge mlade novinare. Irena je diplomirani producent u medijima.

Aleksandar STOJANOVIĆ

Aleksandar STOJANOVIĆ

Sportski urednik, voditelj i novinar RTS

Aleksandar Stojanović je predavač na Obukama za javni nastup namenjenim sportistima i sportskim funkcionerima u agenciji MEDIA SKILLS. Radio je na BK TV, TVB92, a trenutno je zaposlen na RTS kao sportski urednik, voditelj Vesti i novinar. Izveštava povremeno i za CNN, Gardijan, Rekord, 4-4-2. Tokom dugogodišnje karijere uradio je mnogo intervjua, a među najznačajnijima su sa Novakom Đokovićem, Žozeom Murinjom, Šakil O Nilom, Igorom Milanovićem i Vladimirom Vujasinovićem. Izveštavao je sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2002., 2006., 2010., i 2014., zatim sa Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu 2008. i 2012. godine i na svim Ligama šampiona od 2006. do danas. Bio je reporter na Laureus nagradi kad je Novak Đoković proglašen sportistom godine u svetu. Vodio je dočeke Milorada Čavića, Novaka Đokovića, Vaterpolo reprezentacije Srbije i drugih, ispred Skupštine grada Beograda. Pomagao je u delu scenarija za film “Kengur”. Ima 22 000 pratilaca na Tviteru.

Saša MILOJKOVIĆ

Saša MILOJKOVIĆ

Modni kreator i stilista

Dizajner visoke mode koji je posle Pete beogradske gimnazije studirao u Firenci na Akademiji mode. Radio je revije visoke mode kako u zemlji, tako i u Italiji, Nemačkoj, Rusiji i to preko 50 kolekcija. U dugogodišnjoj karijeri kreirao je kostime za pozorište i film. Budući da radi unikatne kreacije visoke mode, njegove modele nose ličnosti iz sveta diplomatije, politike, pozorišta, filma, poslovnog miljea. Prvi je koji je u nekadašnjoj Jugoslaviji uveo stajling modne fotografije. Osim modnih kolekcija radio je i za „Beogradsko dramsko pozorište“ i „Atelje 212“. Savetnik je brojnih časopisa za modu i enterijer. Kao veliki borac za poštovanje modnog bontona već decenijama neguje stil gde su žene dame, a muškarci gospoda. Smatraju ga našim najboljim kreatorom u regionu. Tečno govori ruski, italijanski, engleski i nemački jezik, a služi se francuskim i španskim. Živi i radi na relaciji Beograd - Moskva.

Media Skills predavači su univerzitetski profesori, modni stilisti, i urednici, novinari, voditelji koji su izveštavali i radili za najveće svetske i domeće medije: CNN, FOX, BBC, AL Džazira, Gardijan, Dojče Vele, RTS, B92, PRVA, Avala, BKTV....

MEDIA SKILLS


Edukacija, produkcija i konsalting
Bulevar kralja Aleksandra 26, 11 000 Beograd
Telefon: +381 11 32 33 300
Mobilni: +381 63 36 02 36
E-mail: office@mediaskills.rs
www.mediaskills.rs
Broj računa: 160-440390-46
PIB: 108891456